facebook
motokros akademija

Predstavitev motokros akademije

Motokros je šport, ki zahteva psihične, fizične in tehnične sposobnosti voznika, le-ta se povrh tega mora zavedati tudi moči motocikla. Gre za izredno dinamično kombinacijo moči, tehnike in preudarnosti.

Že ob bežnem pregledu možnosti za usposabljanje in nadzorovan trening motokosa opazimo, da je v Sloveniji v primerjavi s tujino na tem področju velik primanjkljaj. Do sedaj so bili primorani slovenski motokrosisti trenirati vsak po svoje; ni bilo omogočeno, da bi se udeleževali ciljno usmerjenega celovitega treninga.

V Motokros Akademiji "Sašo Kragelj" želimo zapolniti to vrzel ter privržencem tega vse bolj priljubljenega športa nuditi možnost:
 
- naučiti se pravilno trenirati ter se fizično pripravljati,
 
- seznaniti se s pripravljanjem in vzdrževanjem tehnične opreme in motocikla,
 
- učenja tehnik in trikov pri vožnji,
 
- zimskih priprav na (tudi tekmovalno) sezono,
 
- pripraviti ne samo motor pač pa tudi spremljevalno vozilo in opremo,
 
- spoznati celotne priprave in treninge s strani najboljšega slovenskega motokrosista Saša Kraglja.
 
Glavni cilj Motokros Akademije "Sašo Kragelj" je svojim članom nuditi večstopenjsko usposabljanje na celovit način: tako s teoretičnega kot seveda (in kar je seveda najbolj zabavno) praktičnega vidika.
Organizirali bomo večdnevne delavnice, kjer se bodo člani akademije različnih starostnih skupin in z različnimi izkušnjami (od začetnikov do aktualnih motokrosistov) usposabljali na že omenjenih področjih.
 
Zimske fizične priprave za člane Akademije bodo potekale v obliki delavnic v telovadnici, treningi in priprave z motorjem pa seveda na motokros progah v Sloveniji in tujini. Praktični del delavnic bo vodil Sašo Kragelj, glavni inštruktor Slovenske akademije motokrosa.